Dagens

Dagens dryck: Kaffe och juice
Dagens grönsak:
Paprika i olika färger
Dagens rätt: Pasta
Dagens fel: Att jag inte vet till 100% ifall min uppgift är rätt eller inte..
Dagens dåliga samvete: Tycker jag jobbat på bra i dag, så noll dåligt samvete.
Dagens goda nyhet: Att sista inlämningen i kalkylkursen inte verkar ångestsvår
Dagens dåliga nyhet: Att vi inte får komplettera, utan måste vänta tills nästa gång kursen går för att rätta till ett pyttemisstag. tack som fan!
Dagens frustration: Att tiden aldrig verkar räcka till...
Dagens ord: finansieringshelvete...
Dagens ljuvlighet: att det är mindre än en vecka tills terminen är över, 2 veckor tills vi flyttar och en månad tills usa!
Dagens utmaning: Att pluggpluggplugga!!

shop til' you drop

USA är ju känt för att vara ett shopping mecka, och redan nu funderar jag på vad som ska få följa med hem. Jag inspireras mycket av de här grejerna från en av mina favvoaffärer, forever21.



pics

ändrade planer

åker visst tillbaka till den här favvostaden i sommar, men den här gången byts snålblåst och snö ut mot strandhäng och solsken. Average high för juli ligger på 29 grader, älskar't!


J's mamma fyller 70(!!) och 4th of July ska firas, klart man måste svänga förbi!

home, new home!



I förmiddags skrev vi på kontraktet och den 14e juni flyttar vi! tre trappor upp!

here comes the sun...



dessvärre är det grått och kallt i dag, men jag har ungefär tusen saker att göra, så det är ok. Hann dock med en rejäl promenad tidigare i dag.

summer lovin'

....så äntligen kom sommaren tillbaka till Prag!

Brunchade med Mattia + underbart söt japansk kollega samt svenska Annika på Louvren i går och promenerade sedan runt i solen med Mattia innan vi till sist landade på ön - the Island som den kallas. Härliga sol, vad du är saknad!





I dag står plugg, iChat date med Ellinor, kontraktpratande med vår landlord på schemat.
Ha en härlig vecka!

c'mon baby, light my fire

Att jag är riktigt flytt-sugen är svårt att missa och i väntan på nya lägenheten (nej, vi har den fortfarande inte..) så surfar jag runt på inredningsbloggar, inredningsbutiker och whatnot. Hittade dessa på ikeas hemsida, tänk er dem tända hängandes i fönstret en kväll när natten utanför är becksvart. hög mysfaktor!

kitchen love

Gillar ju det här köket och kan absolut tänka mig att stå här och baka med mjöl upp till armbågarna!




ok att brunt kanske inte är snyggaste färgen, men jag gillar att det är öppet och har den lilla barplatsen. Där kan J sitta medan jag kokar kaffe och tar ut nygräddade bullar ur ugnen!

när och inte om

I sommar när jag styr kosan norrut, tänkte jag passa på att shoppa lite nytt till vårt blivande nya hem (som vi fortfarande inte har...) och på lagerhaus.se hittade jag bland annat dessa söta saker! Hängaren är inte helt hundra, men visst är den söt?


yesterday


Lägenhetsvisning

....och happy hour på Jet set

Stella hjärta FedEx

tack vare FedEx och Jasons mamma kommer mina nya fynd till Prag redan nästa vecka! Funderar redan på vad jag ska matcha dessa skönheter med, men jag tror att i alla fall min svarta kavaj kommer passa utmärkt, eftersom ärmarna är precis i lagom inte-för-långa uppvikta!

hemma.


b-52

Kvällen som jag tänkte skulle innehålla yoga, film och popcorn byttes raskt ut mot vin och shots på globe.

Jag har sen jag var ute förra onsdagen med Nina funderat på ifall jag skulle tagga ner lite på drickandet. Inte för att jag dricker så galet mycket, men iom att jag börjat göra mera yoga, äta lite nyttigare, skurit ner på kaffe, så kändes det som det naturligaste steget. Men i stort sett varenda event som inte utspelar sig vid frukostbordet kretsar kring alkohol här.

I torsdags var J ledig, så vi drog runt lite och hamnade sen på Banditos happy hour. Jaha, dricka vatten eller tequila sunrise? gissa.

I fredags (i går) jaha, ska jag sitta här i början av vår festkväll och beställa te? nej, du. vin fick det bli och det dröjde inte länge innan (min ev framtida chef) Charles tyckte att vi skulle shotta, och innan jag ens hunnit säga neeeeej var bordet fullt av b-52's. Kalhua, baily's och absinth. som är 70%. efter det drack jag dock bara resten av mitt vin och svepte sen två glas vatten, heja mig!

I dag blir det fotboll och som på alla events i Prag är det öl som gäller. fast, i dag tror jag att det får bli vatten för min del, tråkmåns eller ej.

Lokal Bloc

Hette restaurangen Jason och jag testade i går. En nyupptäckt i våra kvarter. Jag var superhungrig när vi klev in (helt plötsligt hade eftermiddag blivit till kväll som hade blivit till sen kväll!) och efter en snabb koll i menyn visste jag precis vad jag ville ha. Det var också precis den enda saken på menyn som de inte hade just den kvällen, men så beställde jag fish and chips istället och det var en riktig hit! Hemmagjorda potatischips serverades med två stora sprödbakade filéer samt sås och liten sallad. Dessvärre var allt J beställde en riktig miss, men tillbaka går vi gärna. Alltid bra att veta vad man inte ska beställa.

J är på jobbet och själv har jag tänkt plugga lite innan jag kör en timmes yoga, efter passet igår tittade Nina strängt på mig och sa "we need to do some work on you". Så det är lika bra att jag tjuvtränar lite hemma...

WHY DON'T YOU LOVE ME?


Gillar verkligen Beyonces nya låt + video. Låten är bra även om det samtidigt är fruktansvärt sorglig.

finns här att lyssna + se på!


(Ps! om nån har lust att tipsa om hur man klipper in you tube direkt i inläggen, hojta till!)


HAPPY YOGA

Nu drar jag på yoga här! Sen kan det hända att jag drar till Globe för invigningen av deras trädgård.

Ha en härlig lördag alla!

EBay update

För att göra en lång och tråkig story kort, det tog lite tid att slutföra köpet från ebay, men alldeles snart dimper dessa två ner på Jasons föräldrars adress i Chicago. Eftersom han ändå ska dit (relativt) snart och postgången till Prag är lite sisådär, skickade jag dem dit.

Ett blir en present till storasyster, som fyller 30(!) i slutet av augusti.







bilder

vardagslyx

Skulle handla nåt helt annat på Tesco, men kom hem med de här istället. Blommor på köksbordet är verkligen vardagslyx!



Är det förresten någon som vet hur man gör tjusiga kollage? ser det hos de flesta bloggare, men själv har jag inte riktigt kommit så långt ännu.

Ha en härlig fredagskväll! själv ska jag lyxa med tiramisu och Alice in wonderland. Imorgon blir det yoga på min kompis Ninas nyöppnade yoga-studio!

flat no. 236349056

känns det som i alla fall.
Nåväl, för första gången på länge kändes lägenheten som jag var och kollade på i dag mycket bra. enda stora minuset som jag kan komma på är att den ligger på 1a våningen, vilket vår lägenhet gör nu med. I vardagsrummet är fönstret ut mot gatan.. Å andra sidan, ut från sovrummet är det den här gården, och att sitta där i sommar med ett glas vin och grillen på, känns inte helt fel.
Här kommer i alla fall lite bilder.

Kök (inkl mitt hår..)


Badrummet som väldigt ofta i Prag är uppdelat i duschrum och toalett, rätt smidigt!



gården


Den här snygga lampan hängde även i vardagsrummet.

5 våningar utan hiss

2 dagar senare har jag fortfarande träningsvärk och lägenhet ett var värre än lägenhet två eller om det nu var tvärtom.

Lunch blev till middad blev till festande natten lång, så i dag har jag spenderat hela långa dagen i sängen och tack gode schema-guden som gjorde att Jason var hemma i dag och på så sätt kunnat passa upp på sin baby hela dagen lång. Dricka, toast, huvudvärkstabletter och sällskap har kommit i en lång radda hela dagen.

Imorgon är det dock jag som sätter pluggar på allvar med en liten paus för ännu en lägenhetsvisning...

today

I dag har jag plugg på schemat, men även två lägenhetsvisningar!
Uppdaterar senare när jag har nåt kul/inte kul att säga om dem. Än så länge vet jag mest att den ena ligger på 5e våningen utan hiss(!) och jag funderar på om det är något vi klarar av? Tänker mest vid flytt och storshopping. Å andra sidan fick jag en gång när jag var barnvakt (för typ 12 år sen) åt en tjej som också heter Stella, bära henne upp för lika många våningar. Visserligen var hon bara två, men ändå. Det gick ju det med.

Återkommer, helt enkelt.

lunch!

Middagsresterna räckte även till lunch, och denna gång hann jag snabbt fota lite tjusigt med photo booth innan maten slukades.

Receptet är en omarbetad version av en cous cous-rätt jag hittat på arla.se, som är en guldgruva när det är tomt på inspirationsfronten.

Koka bulgur lagom till två personer, släng i en buljongtärning för lite smak
Ångkoka små brocolibuketer i ett durkslag/sil över bulguren (smidigt värre)
fräs zuccini som är skuren i bitar med lite salt och peppar, inte för små och inte för stora! Jag skulle även slänga i lite purjo först, men det fanns det inte hemma.

Sköj supernoga en lime och riv sedan skalet. Blanda ner i creme fraiche och pressa ner lite saft. Min lime var helt supertorr dessvärre. rör!

Blanda bulgur, zuccini och brocoli i kastrullen, sleva upp på en tallrik eller i en skål, klicka över creme fraichen och strö över cashew nötter.
creme fraichen och nötterna bidrar mycket till smaken, så snåla för gudsskull inte!

tips ifall du inte äter upp allt, blanda inte ner nötterna i kastrullen, eftersom de mjuknar om de får ligga kvar och smakar inte gott dagen efter. enjoy!



Nu blir det lite choklad och mera plugg!

Min vän

Listor är ett enligt mig mycket bra sätt att fördriva tiden med, men också för att lära känna andra, så här kommer en jag hittat på nätet som är lite inspirerad från mina vänner-boken som skrevs för vuxna för ett tag sen. (typ jättemånga år sen, eftersom jag fick en när jag tog studenten, vilket var.... hm... 2003?)

Namn/alias: Stella. Kallas för Bella av mamma + nanna, baby av J.
Ålder: 26!
Bor: Prag
Ögonfärg:
Brun-gröna
Längd: 171cm
Sysselsättning: Studerar min nästsista termin på distans-uni.
Dröm yrke:
Frilansare/projektmänniska
Stjärntecken: Skytt
Min sämsta egenskap: Jag kan ha så fruktansvärt svårt över att sätta i gång mitt pluggande och kan dra på det i timmar.
Min bästa egenskap: Mitt öppna sinne!
Favorit klädmärke: whyred, h&m, forever21
Favorit mat: pasta
Favorit djur: skulle vara den där kattungen då
Favorit färg: Svart
Favorit artist (just nu): Sen i går spelas Melody Gardot rätt flitigt här 
Favorit resemål:
Italien! Sen är usa rätt kul och Stockholm är svårslaget
Detta gör jag om 10år: Jobbar och lattjar med mina kids
Detta gör mig glad: Att vara med mina vänner, familj + Jason. Leka med Hugo och Juno
Detta gör mig arg: Att världen är så fruktansvärt orättvis ibland + trångsynta människor. Kan folk inte bara fatta att det är 2010  och det är dags att släppa fördomar om andra människor.

Se så, kopiera och skriv själva!

Old school

Long story short, mitt visa försvann väldigt mystiskt för nån månad sen och häromdan när jag skulle ansöka om csn till sommaren slår det mig att så gjorde även mitt e-leg. Att fixa ett nytt för ett nytt kort är inte så krångligt, om det inte var så att de inte finns för mac än. Så, jag släpade fram min gamla pc som ligger och göms i ett skåp, tusen år senare kommer jag äntligen in på nordea bara för att inse att sladden som jag behöver, ja, den ligger ju såklart i stockholm.
Som tur är skickar csn papper över hela världen utan knussel, så nu sitter jag med mina papper och fyller i old school.

Annars pluggar jag och Jason hjälper med matten i min finansieringskurs, så samtidigt lär jag mig vad allt jag inte lärde mig i skolan heter på engelska.

tonight

Kvällen började bra med plugg, men sen tyckte jag att det var dags för middag och svängde således ihop en bulgursallad bestående av bulgur, fräst zuccini, brocoli, cashewnötter och lime creme fraiche. Mycket gott, skulle gärna ta en bild och visa, men det gick väldigt fort från att maten hamnade på tallriken tills den var i magen, så ingen bild.

Nu är klockan tjugo i nio och jag är bra mycket mer sugen på att göra popcorn och kolla på "the private lives of Pippa Lee" som jag fick hem tidigare i dag.

ack dessa val! Tror att det får bli en kombo.

Palermo

En kvinna jag tycker är riktigt snygg och som har en förmåga att kunna bära upp vadsomhelst är Olivia Palermo. Här gjorde hon ett today's outfit för brittiska Vouge. kolla in vettja!



en av mina favvo-bilder.
source

Ebay

Ett tag var jag inne på ebay och shoppade loss för jämnan, men efter ett par års uppehåll är jag nu tillbaka. Jag har inte bestämt mig ifall jag ska slå till eller inte, men det är något jag velat ha rätt länge...

Visar en bild ifall jag bestämmer mig för dem! J åker ju till USA i sommar, så det dröjer innan jag får dem, men den som väntar på något gott..


Beställde även något annat häromdagen, men den är i plast och kommer om nästan två veckor...

senaste dagarna...

Har mestadels spenderats ute i solen med öl, vänner och väldigt lite plugg, så i dag blir det andra bullar!

RSS 2.0