sunday in bed

Jag är en väldigt frisk människa, som tur är, men ibland när jag saknar det där med att göra allt från sängen, är jag låtsassjuk. Som i dag. Visserligen spenderade jag 3.5 timme tidigare i dag på Starbucks med Mattia, en grande cappuccino, en bagel och min international marketing bok.
och jaja, sen mötte jag upp med J på vårt kvartersfik, men sen..

Nu är jag hemma, Jason på jobbet och även om det är lite lockande att spendera kvällen där eftersom de visar Casablanca väljer jag att hänga i en renbäddad säng, med film, skolböcker och eventuellt att jag bakar något.
Sjuk liksom, fast helt frisk.


Starbucks, som förövrigt är på väg att byta logga. Har ni sett den nya? jag gillar inte alls den, vad tycker ni?


Skolböcker och datorn, vad mer behövs? skulle vara något gott då...

dag 26 - mina rädslor

förutom det här med död och att bli lämnad ensam har jag två rädslor, en jag drömmer mardrömmar om och en jag som tur är inte gör det.

Den senare är knivar, något jag är pinsamt rädd för. Jag hatar innerligt att skära mig och kan knappt diska våra köksknivar utan oro. hrm.

den största rädslan som jag drömmer mardrömmar om, är att åka hiss eller tbana, veta vart jag ska gå av, men helt plötsligt stannar jag på en helt annan våning/plats. Alltså, hissen bara fortsätter rakt ner tusen våningar under marken.. svårt att förklara. Nåväl, när vi var i Berlin för ett par veckor sen hade vi precis kommit in till stan och skulle åka u-bahn. Vi kommer ner på perrongen och ser vårt tåg och hoppar på, bara för att i samma sekund som dörrarna stängs, inse att tåget är helt tomt. you see, lämnar man en av huvudstationerna med en perrong full av människor, är oddsen rätt låga att tåget ska vara helt tomt. In i en tunnel åkte vi, för att sen helt plötsligt stanna. Behöver jag ena säga att jag var nära ett nervsammanbrott? Efter en stund kommer ett annat tåg, och där ser vi ett par personer och jag börjar hamra som besatt på fönsterrutan och efter lite skratt, en förklaring på tysk-engelska är vi strax på väg in mot perrongen igen. fy fan säger jag bara. dra i nödbromsen kändes liksom, lite väl...
Resten av helgen kollade jag varenda tåg vi gick in i typ tusen gånger så att det satt folk kvar. Huuuva!
u-bahn stationer i Berlin

dag 25 - en första

När jag var 20 flyttade jag hemifrån, men då till en folkhögskola (Textilakademin) mitt i smålands mörka skogar, och efter att jag kommit hem till Stockholm igen började således jakten på en lägenhet. Jag hade supertur och superflyt och flyttade in bara ett par månader senare i min allra egna andrahandsetta i en förort ca 15 min från stan.
Lägenheten var ungefär som en garderob, men väldigt bra planerad måste jag säga. Hursom, efter att jag hade bott där kanske ett halvår så upptäcktesen vattenskada, och i samma veva skulle lägenheten stambytas, och alla väggar skulle målas om. De supersöta paret som jag hyrde av lät mig bestämma, så länge som jag inte valde något hysteriskt. Det gjorde jag inte och i hallen kom dessa tapeter från Åhléns upp. Håkan pröd ytterdörren.

Att flytta in i min allra första egna lägenhet, det är en känsla jag sent kommer glömma. Nu har jag flyttat hur många gånger som helst, men just den där känslan av att första gången ha sitt egna hem, den är kort och gott underbar!

superfin 50-tals teak spegel pryder även väggen, samt en målning jag fick av en herrans snygg kille när jag besökte min kompis på hennes folkhögskola för ungefär 8(!) år sen.

dag 24 - det här får mig att gråta

sorgliga saker! doh!

och lyckliga saker, när min storasyster gifte sig bölade jag mig igenom hela vigseln för det var så satans vackert.

stora saker - som när jag hade girls night med Saga och skulle ge henne medicin och hon var alldeles superduktig och bara svalde! fast hon bara var ungefär 5 veckor och jättesjuk.

övermäktig kärlek, ibland kan jag böla bara för att jag är så kär och lycklig!

att skiljas! som den gången jag gick i superhetta i NY och det spöregnade och jag var blöt från topp till tå och J och jag stod vid ground zero och han skulle åka till Prag och jag skulle vara kvar.


yep, superblödig.

dag 23 - det här får mig att må bättre

kärlek
Hugo-kramar
god mat (fast aldrig det där tröstätandet, sånt sysslar inte jag med)
när jag desginar och det blir riktigt snyggt
att höra att folk ser fram emot min vår/sommarkollektion.
ett riktigt jävla gott vin


...det faktum att om två timmar slutar jag för dagen och då ska jag åka hem och baka kanelbullar, haha!

äta bör man.... del 2.

vet inte om någon minns när jag skrev om det här med lunch på jobbet?
I alla fall, förra veckan gjorde jag slag i saken, fast då blev "lunchen" bara hembakt bröd och sen en frukt till. Efter att jag nästan grät av hunger på vägen hem i torsdags, så kände jag att det var inte heller vidare hållbart.
I går lagade jag canelloni, supergoda och nu åt visserligen Jason lite mer än jag hade tänkt mig när han kom hem, men resten plus hembakt bröd med phille på blev dagens lunch. Gott och mättande. förutom det lilla missödet att jag hade glömt att ta med bestick och fick således äta med händerna. Nåväl, det gick ju det med.

Ikväll funderar jag på att göra laxburgare enligt det här receptet. För övrigt min nya favvo-blogg.

dag 22 - det här upprör mig

Förutom allt det självklara som, våldtäkt, barnmisshandel, misshandel i allmänt, mord, krig, orättvisor, hur vi behandlar vår jord, våld, ojämställdhet, rasister, homofober med mera, så blir jag upprörd över

- när folk inte kan stava, eller särskriver. Det vill säga bland folk vars första språk är svenska och som inte har dyslexi.
- när jag är supertrött på morgonen och strax inser att det inte finns något kaffe i huset. eller när mjölken är slut och kaffet kokar
- busschaufförer som kör i från en.
- dålig musik
- när jag äter ute, betalar mycket och får skit. som ena lunchen i Berlin.
- folk som smaskar och tuggar med öppen mun. avsaknad av bordskick, helt enkelt.

och ungefär en massa saker till, men om jag ska sitta och rabbla upp allt tror jag att det kommer sluta med att jag är svinförbannad. inte kul.

dag 22 - det här upprör mig

Förutom allt det självklara som, våldtäkt, barnmisshandel, misshandel i allmänt, mord, krig, orättvisor, hur vi behandlar vår jord, våld, ojämställdhet, rasister, homofober med mera, så blir jag upprörd över

- när folk inte kan stava, eller särskriver. Det vill säga bland folk vars första språk är svenska och som inte har dyslexi.
- när jag är supertrött på morgonen och strax inser att det inte finns något kaffe i huset. eller när mjölken är slut och kaffet kokar
- busschafförer som kör i från en.
- dålig musik
- när jag äter ute, betalar mycket och får skit. som ena lunchen i Berlin.
- folk som smaskar och tuggar med öppen mun. avsaknad av bordskick, helt enkelt.

och ungefär en massa saker till, men om jag ska sitta och rabbla upp allt tror jag att det kommer sluta med att jag är svinförbannad. inte kul.

sunday

frukost på bohemia bagel, vilket var ungefär hundra år sen. sen åkte vi metro länge och jag gick på ikea, jason på makro. Jag köpte stekpanna, lådor, lampa och krafs. Jason över ett kilo lax, gott gott. (jag vill göra laxburgare!)

hittade den här utmaningen nånstans och nu utmanar jag er som läser!
För fem år sedan.. 2006! bodde i bandhagen och flyttade till Prag.
För tre år sedan.. januari 2008. jobbig tid.
För ett år sedan.. pluggade jag bara, ingen bra vardag, oglad i vår lägenhet. kall vinter, långt till sommaren.
Igår.. hade jag en supermysig kväll och precis när jag tyckte att det var lite ensamt hörde jag nyckeln i låset och Jason kom hem!
Imorgon.. ska jag till jobbet, läsa internationell marknadsföring, hetsplugga, till tesco efter jobbet (i need resår, yoghurt och krav-bananer!) sy och äta middag.
Om ett år.. hoppas jag ha ett jobb jag gillar, att vi bor större och att jag är större.
Om tre år…vill jag ha minst en onge och ett jobb jag gillar och att vi är kära!

gör och skriv!

dag 21 - ett annat ögonblick

ett ögonblick är just nu. slappar på soffan, med magen full av hembakt bröd. hipp hipp på svtplay. i kväll ska jag göra canelloni, marinara såsen är färdig och så ska jag jobba. har en del jag vill få klart.

one word

1. Var är din mobiltelefon? uppe
2. Var är din andra hälft?
jobbet
3. Ditt hår?
upsatt
4. Din mamma?
underbar
5. Din pappa?
bästa
6. Det bästa du vet?
kärlek
7. Din dröm i natt?
trasig
8. Din dröm/ditt mål?
lycka
9. Rummet du är i?
köket
10. Din hobby?
sy
11. Din skräck?
knivar
12. Var vill du vara om sex år?
hemma
13. Var var du igår kväll?
ute
14. Vad är du inte?
snål
15. En sak du önskar dig?
större
16. Var växte du upp?
stockholm
17. Det senaste du gjorde?
åt
18. Dina kläder?
svarta
19. Din tv?
avstängd
20. Ditt/dina husdjur?
dammråttor
21. Din dator?
apple
22. Ditt humör?
trött
23. Saknar någon?
många
24. Din bil?
dröm
25. Något du inte har på dig?
skor
26. Favoritaffär?
internet
27. Din sommar?
framtiden
28. Älskar någon?
många
29. Favoritfärg?
svart
30. När skrattade du senast?
idag
31. När grät du senast?
förut

...work in progress


våren är gul i år...

saturday

så här mörkt var det i går kväll, men det är snart lika mörkt.i dag hängde det tvätt på tork, lite märkligt tyckte jag allt. minusgrader ute liksom..


Casey kom när jag åt brunch.

dag 20 - den här månaden

Januari 2011. Årets första månad.

Två första veckorna var väldigt fulla med skolarbete och stress, lite ångest och lite oro. Mellan den 10-13 skrev jag som en tok och skickade in den ena uppgiften efter den andra. Sen åkte vi till Berlin.

Nu har skolan börjat lite grann, en stund om dagen med plugg och skoltänk räcker. Mycket skönt. Nu ägnar jag dagarna åt att jobba, ta fram min vår/sommar kollektion - roligt, men i går när jag skulle handla minst tio meter tyg, fann jag inget alls men kom hem med två meter gult. det får bli en början i alla fall.

I dag skulle jag vara produktiv var det tänkt, men efter att jag pillat med over-locken i säkert en halvtimme utan att få den att sy jämnt fick jag nog och ställde mig i duschen där varmvattnet tog slut.
Inget kaffe fanns det heller så när Jason föreslog att jag skulle följa med till jobbet för brunch - well. lätt val där.

resten av månaden kommer förhoppningsvis att ägnas åt lite mer skolarbete, samt få ett gäng plagg klara för fotografering.

dag 19 - detta ångrar jag

ibland att jag bestämde mig för detta dag 1 hit och dag 15 dit...

Annars så tänker jag att jag inte ska ångra så mycket. Det är liksom väldigt svårt att göra något åt det i efterhand..
Klart jag har tagit några felsteg här och där. Efteråt tänkt att det här var verkligen inte vidare smart gjort, Stella.
Mest ångrar jag när jag är helt orolig inför saker. Worried passar bättre (även fast det betyder samma) och sen inser i efterhand att det ju gick helt prima. Som att dels komma med en flight till usa och sen bli insläppt utan problem och sen med en ANNAN flight bara några timmar senare. Jag kan få ett sånt stresshjärta och när jag sitter på flygplatsen och väntar, önskar jag att jag hade ungefär ett ton is i magen. Men icke. Istället är jag så nervig att det inte är klokt. Och sen när jag en herrans massa timmar senare står i Chicago och har just hittat Jasons mamma, eller när jag är i Atlanta och just pussat Jason hej eller som den där gången när det tog två timmar innan jag hittade Jason och hans mamma. Jamen, jag hittade dem ju. stresshjärta - onödigt.

Folk oroar sig för mycket, allra mest för det som aldrig ens hände, eller nåt sånt finns det någon klok som en gång sa (vem?) och det är sant. i alla fall när det gäller mig.

thursday



annars sitter jag på jobbet, dricker kaffe, lyssnar på anna ternheim och finslipar s/s 2011, samt läser bloggar.

dag 18 - min favoritfödelsedag

jag tycker nog att alla födelsedagar är väldigt speciella på sitt sätt. Dessvärre har mina senaste födelsedagar färgats av sorg och elände, men så sist när jag fyllde 27(!) så kände jag att den enda som kan bryta mönstret är jag själv. Sagt och gjort, dagen firades i dagarna 4! Redan dagen innan tyckte J att det var dags att börja, så vi gick till min favvo-restaurang Radost FX, på självaste dagen jobbade jag, men blev firad fint på jobbet med både sång, paket och blommor. Kvällen spenderade jag med Jason, först champagne på mitt favvofik (efter Globe..) Café café, följt av middag på Kogo. Gott vin och god mat. Paketöppning och pralinätande hemma.
Fredagen efter (jag fyllde en onsdag) firade jag med vännerna i Prag och en och en halv vecka senare med vännerna på favvobaren i sthlm, Indigo.

Annars minns jag två saker från födelsedagar som barn, en när jag fyllde åtta och hade kalas och en annan gång när vi alla satt i matsalen och antingen var det min födelsedag eller så var det den som planerades. minns inte så noga, men det finns på film!

je suis un coffee lover






behöver jag säga att det dracks en hel del kaffe i Berlin?

dag 17 - mitt bästa minne

Det går inte att utse! Lycklig som jag är, har jag huvudet fullt med bra minnen.

dag 16 - min första kyss

minns faktiskt inte, men en som var en första och som jag minns var när jag var 15, skolavslutning från 9an samma dag. Killen i fråga hade följt mig till porten efter festandet och där stod vi, i den varma sommarnatten och hånglade loss!

dag 15 - mina drömmar

Just nu drömmer jag mest om
- en avklarad examen
- ett schysst jobb
- en större lägenhet
- ett par kids
- en resa till strand och värme.

Allt förutom ett par kids kommer förhoppningsvis innan augusti är över, kidsen är välkomna efter det ;)

dag 14 - vad hade jag på mig i dag?

Ja, alltså. vad hade jag egentligen på mig i dag?
Först av allt, fem i morse kom vi in till Prag. Kom hem och sov lite mer, men är fortfarande lite seg i kroppen, troligen mest för att jag inte gjort så mycket i dag. En vända på posten + tesco, men det är allt.
Bekvämt och mjukt kändes temat för dagen. och varmt!

Därför blev det favvo jeansen från Forever21, grön t-shirt från Threads 4 thought och grå stor kofta från forever21. brunt flätat skärp H&M.
tråkoutfit som inte får någon bild.

uppdatering!

Har äntligen tagit mig tiden att fixa om lite här! Beskrivningen är mer up to date, så att säga och två nya kategorier har lagts till.

Har just packat det sista, och tror jag ska gå och lägga mig. Ska bara kolla hurvida Sephora finns i Berlin eller inte. Jo, det finns i Prag, men mina favvo-saker slutade ju säljas för ett tag sen. Surt värre!

...och Kaliban är fri, fri, fri!

Nu är jag ledig i dagarna tre(!) med noll plugg och jag tror verkligen bara att en annan student förstår vilken underbar känsla det är! (förutom att det ibland tar ett tag att fatta att man inte har något skol-måste, no time for that den här gången.)
I morgon bitti åker vi till Berlin, och häromdan när jag tänkte på själva resan och hur jag faktiskt kan ägna hela den åt att läsa min födelsedagsbok (Gavalda), titta ut genom fönstret, prata strunt med Jason, kolla efter roliga Berlin saker i min wall paper city app, lyssna på musik, men främst av allt - bara slappna av!

Hösten har varit minst sagt intensiv. Jag började ett deltidsjobb, designade min egna klädlinje (plus ALLT annat som har med eget företag att göra, från hemsida till visitkort, till hangtags...) plus pluggade min näst sista termin på uni, visserligen på 75% men ändå. Det är skola det med. Nånstans i november spillde Jason dessutom vatten över min älskade mac och så var jag utan dator fram tills den 23/12 (yes, very merry christmas). Det har således funnits väldigt lite tid till att slappa, läsa böcker och bara vara. slappna av liksom. Fram tills nu.
Visserligen är det en del frågetecken kvar för vårterminen som börjar på måndag, men det mesta är ändå rätt löst. Våren ska bli kul, innehållsrik, väldigt lik hösten, men allt är inte nytt utan snarare rätt välkänt.

Återkommer på måndag med lite Berlinbilder. Skulle det bara bli tre dagars slappande på det här hotellet där vi ska bo, skulle det vara rätt schysst det med. Vädret ser ju dessvärre inte alltför lovande ut, även om det ska bli lite varmt.



(Kaliban är från Resan till Melonia, förmodligen världens bästa barnfilm.)

dag 13 - den här veckan

förmodligen den värsta på länge. skolstress och dåliga besked och allmän förvirring.

måndag:
Jobb och plugg
tisdag:
jobb och plugg
onsdag
plugg. förvirring ang vt, csn-prat men också avklarad kurs + betyg. finally!
torsdag:
Jobb, plugg, jason som råkade få med sig min mac-sladd till jobbet. ringer och låter supergullig och han föreslår lunch ihop så att han kan lämna över den. phua. säger moment men servitören tror maly. betyder liten istället för ett ögonblick jag jag får öl till lunchen. nåväl, det är ju inte så farligt. Nu mer plugg och jobb (hoppas på en lugn dag, min deadline är NÄÄÄRA).
fredag: 7:30 går bussen till Berlin!
lördag + söndag är vi i Berlin, åker 5 i midnatt söndag kväll.
What a wonderful end liksom på skitveckan, mys i Berlin, lyxhotell och bara häng! hoppas på att hitta ett par skor också, pumps eller stövlar och en ny nyckelring. och sushi!

dag 12 - i min handväska

Handväskan i sig är en svart tommy hilfiger jag köpte i Chicago i somras, dagen innan jag flög till NYC. Såg den och ville genast ha, men tyckte väl att en ny väska dagen innan jag skulle till NY kanske inte var den bästa idéen, NY skulle nog bli dyrt ändå.
Nåväl, efter ett par varv i affären slog jag till och sen den dagen är det (förutom en kväll) den enda väskan jag haft med mig.

Finns alltid - Elizabeth Arden 8hr, plånbok, iphone, sephora's alco gel, nycklar (vars nyckelring brukade forma stella, nu bara tella), hörlurar, usb-minne samt en del annat krafs, typ kvitton, näsdukar, hårsnodd, hårnål, jobbnyckel.
väska


delar av innehållet. sephora lover vadå?

dag 11 - mina syskon

Storasyster Astrid, 30 år. Lugn som en filbunke för det mesta, liknar mig mer än någon annan, vi tänker lika och ofta samma saker.
Grälade gjorde vi som sjutton och retade gallfeber ur varandra, tills den dagen hon flyttade hemifrån. Fy så ledsen jag var, men helt plötsligt kunde vi umgås utan att ses varje dag, utan föräldrar blev hennes lägenhet en liten frizon. Sen drygt 11 år kom Emil in i bilden och senare även barn.

Elsa, 24 den 24/1. Lillasyrran som alltid varit liten, tills hon faktiskt blev stor en dag. Cup cakes bakande och fotograferande. Retades gjorde vi också som små, fy i helvete vad hon var bra på det också!

Finare går inte att hitta, och ingen är gladare än jag som fick så fina systrar! Får mina barn ens en snudd av samma band blir jag en lycklig mamma.

dag 10 - det här hade jag på mig i dag

Vet inte om det är någon som märkt att jag inte är helt trogen den här listan, i alla fall inte när det kommer om en dag på dag och varje dag. Nåväl, jag är rätt glad att jag fuskade med den här. Dag 10 skulle varit i söndags då jag huserade runt lägenheten i svettis-byxor, istället väljer jag i går som blir publicerat i dag. Kompenserar med att skriva dag 11 senare i dag..







Jeans - forever 21 (som jag provade i all hast i sommras över ett par halvfuktiga bikinitrosor, Jason och jag kom raka vägen från beachen i Chicago..)
Top - forever21
kofta - Zara
pärlhalsband jag fick när jag slutade på Globe, första gången..

Ok, ledsen för kass bild. jeansen är blå, koftan svart.
tandkrämen som syns är crest för den som är intresserad ;)

dag 9 - min tro

jag tror inte på gud till att börja med.
Däremot tror jag på att behandla andra såsom man själv vill bli behandlad och att what goes around, comes around, men det är väl lite samma.
Jag tror inte på att folk får vad de förtjänar, men eventuellt på att hemska saker händer de som kan klara av det.
Sen tror jag (eller vill kanske mer) att det finns en plats för de som inte är kvar här på jorden. Älskade Saga-hjärtat liksom bara måste vara någonstans där hon har det bättre än hon kunde här.

dag 8 - ett ögonblick

när Astrid smsade och sa att lilla Juno-skrutten var alldeles vanlig, och med det menade att hon var frisk som vanliga bebisar är.
Lyckan, lyckan!

dag 7 - min bästa vän

sorgligt nog har jag ingen bästa-bästa vän, men Mattia är bästa vännen i Prag, mina systrar i Sverige. Däremot så har jag ett gäng väldigt nära vänner, sånna som liksom bara är bäst och det går att prata om både det ena och det andra.

dag 6 - min dag

min dag började halv tio (!) då klockan ringer, Jason gör kaffe, jag duschar. Banansmoothie, kaffe, kläder, pussar och hejdå.
Bussresa till jobbet som började med att busschaffisen startar så hårt att jag mer eller mindre ramlar rakt ner i famnen på en tjej. heja mig.

jobb jobb jobb, slö dag, hinner skicka lite mail, färglägga ett par skisser på ett designuppdrag, J som är ledig kommer förbi och vi äter lunch på The Pub, pasta för mig.

Så ser det ut på the pub, gammal bild, men ändå.

Tillbaka på jobbet, nya prislappar på kashmir tröjorna, funderar på att köpa en till mig själv, men finaste färgen är mörkblå, så vi får se.

Pluggar, mailar, spelar itunes på shuffle, väntar liiite på att klockan ska gå.
Kvar finns drygt en timmes jobb, löneutbetalning innan kvällen som kommer innehålla indisk mat med Jason + ett par vänner. Inte helt fel.

dag 5 - det här är kärlek

när det pirrar i hela kroppen och man liksom är alldeles glad inombords!

kärlek är också en puss från en 1 1/2 årig systerdotter, kaffe på sängen från sin kille, hämta vatten till någon fast man själv bara vill sova, att skriva "hej hur mår du" bara för att,

eller när man liksom inte kan sluta pussa på någon för att man är så jäkla kär! ♥♥

dag 4 - det här åt jag i dag.

Frukost - kaffe + björnbär/banan smoothie.

lunch - Mattoni + spaghetti pomodore på Le Café Colonial

cappuccino från coffee lovers

middag - Not yet determined. Soppa-rester och macka kanske?

dag 3 - mina föräldrar

Mamma är från Sverige och pappa är från Danmark. Möttes gjorde de för drygt 40 år sen, på båten till Färöarna. Gifte sig -76 (eller om det var -78) och är gifta än i dag.
Mamma är hård, men rättvis, har alltid tid för att höra allt och en sån mamma man kan berätta allt för. Som man kan få känna sig som 3 hos fast man egentligen är 27. Som tröstar och kommer med kloka råd. Som är en sån mamma som man tänker, fy sjutton vilken tur jag hade!
Pappa pratar danska förutom när han skickar mail och sms. Som gillar musik och film och böcker och som alla gillar. Pappa är en pappa som helst nog inte vill att hans flickor ska växa upp, fast som ändå vill det. Som är stolt över en och som bakar det godaste brödet och de bästa vaniljekransarna.
kort sagt, mina föräldrar är bäst!

-22

Jag var i Sverige i 11 dagar, vilket var lite för lite. Ungefär 48 timmar av dessa spenderade jag hos min gudmor som bor mitt ute i ingenting. (Torsåker). I en stor fin villa som ser likadan ut varje gång jag åker dit, fast ibland finns det ett nytt växthus eller liknande.
Där hos henne var det som kallast -22 och så kallt har jag aldrig upplevt. (Den där smällkalla vintern 02/03 när det också var -20nånting spenderade jag i Asien. Mycket bra drag där).
I alla fall på morgonarna när jag vaknade så var det sådär soligt och bara helt supervackert, så jag langade fram iphonen och klickade loss...



mera 2010

tycker att det är rätt spännande att sammanfatta året såhär, när jag tänker tillbaka på varje månad känns det som allt skedde så nyss. Inte var det länge sen vi satt på den där dinern i Chicago och åt pannkakor mitt i natten? På samma gång så känns det som det var evigeheter sen vi flyttade in i vår lägenhet (juni) och visst var det superlänge sen som jag firade 4th of July?
jaja, för att fortsätta i årsredovisning tänkte jag skriva en lista som hittas lite här och där så här i början av året!


Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Firade 4th of July i USA, spenderade 26 timmar (sammanhängande)på JFK. totalt antal timmar under den resan var nog 40-50. kändes dock som ett år eller fem.
Höll du några av dina nyårslöften? Brukar inte avge nyårslöten, men jag hade två mål med hösten och om de uppfyllts går dessvärre inte att säga än..
Fick någon du känner barn? Sofia och Roger fick lilla Luna, Karro och Perra fick Max
Dog någon som stod dig nära? nej, som tur är.
Vilka länder besökte du? USA, Sverige och Tjeckien. (fast besöker man länder man bor i?)
Vilket datum kommer du alltid att minnas? 5 December.
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? Så mycket nytt har faktiskt inte hänt under 2010, men det bästa under året måste ändå vara mitt och J's förhållande. Inse att kärlek liksom är värt allt.
Vilket var ditt bästa inköp? Alla dessa flygbiljetter!
Vad spenderade du mest pengar på? Flygbiljetter! Hua, många tusenlappar där!
Vad gjorde dig riktigt glad? Hugo och Juno, vara med familjen och Jason. Haha, när jag klarade min redovisningstenta, fy satan så glad jag var då!
Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkyld som 17 i NYC men det var nog allt.
Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010? hmm, ingen speciell sådär för året.
Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år? eftersom 2009 på många sätt var ett riktigt skitår, mådde jag mycket bättre 2010, sen är det klart att bara för att året tog slut, försvann inte hemskheterna med det.. dessvärre.
Hur var din julafton? Underbar! precis som den ska vara!
Blev du kär? lite nykär i Jason blev jag nog allt.
Vilket program har varit det bästa på tv? how to ... på discovery? haha, nä! Har inte kollat så mycket på tv..
Hatar du någon som du inte hatade förut?  Nä, hata är lite att ta i.
Vilken var den bästa boken du läst under året? tror aldrig jag läst så lite under 2010, sorgligt nog för den bokmal jag innerst inne är.
Vilken var din största musikaliska upptäckt? Carla Bruni och Tove Styrke.
Vilken var årets bästa film? 500 days of summer var bra, men bästa tror jag inte.
Vad gjorde du på din födelsedag? Jobbade på dagen, firade med Jason på kvällen. Fest sen i prag och sthlm!
Vilka var de bästa människorna som du träffade? Irina är nog den enda nya vännen, annars folket på jobbet får jag väl säga.
Vad fick dig att må bra? Kramar från Jason, lek med Hugo & Juno. familj, vänner. Landa på Arlanda i juli, haha...
Vem saknade du? Hugo! Min älskade fina gulliga underbara lille skrutt som fyllde hel hand i höstas.
Vilken var din bästa månad? Juli för att jag hade det så himla underbart i USA och i Stockholm. Augusti för jag hade typ en biljon roliga idéer, var supertaggad och väldigt ostressad.
Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre? Alltså. Jag kan väl alltid plugga lite mer, men det har ju gått bra ändå sa varför noja över vad man kunde ha gjort?
Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? 2010 visste jag att jag skulle gå i skolan hela året, 2011 vet jag att det är skola fram tills början av juni, sen är det slut med det. och vad som kommer sen, ja, det har jag än så länge ingen som helst aning om. som tur är har jag en del idéer och drömmar, men sen tar det mer eller mindre slut... det är med skräckblandad förtjusning 2011 har börjat!

RSS 2.0